Publications

Institute of Food Science and Human Nutrition

Showing results 921 - 930 out of 1048

2001


Wirsam, B., Uthus, E. O., Hahn, A., & Leitzmann, C. (2001). Application of fuzzy methods for setting RDAs for zinc. Annals of Nutrition and Metabolism, 45(Supplement 1), 589.
Wolters, M., & Hahn, A. . (2001). Der schmale Grat zwischen Prävention und Placebo: Nahrungsergänzungsmittel. Biologie in Unserer Zeit, 31(6), 367-375.
Wolters, M., Siekmann, D., & Hahn, A. . (2001). Functional Foods – aktuelle Situation und Perspektiven. Zeitschrift für Ernährungsökologie, 2(1), 36-46.
Wolters, M., & Hahn, A. (2001). Nährstoffsupplemente aus Sicht des Konsumenten. Ernährungs-Umschau, 48(4), 136-141.

2000


Franke, K. (2000). A new approach for the numerical calculation of freezing and thawing processes of foods using a modified fictitious heat flow method. Journal of Food Engineering, 44(1), 23-29. https://doi.org/10.1016/s0260-8774(99)00161-2
Franke, K., Scheruhn, E., & Tscheuschner, H.-D. (2000). Erkenntnisse zum Einfluss der Milchpulverart auf das Fließverhalten von Milchschokolade. Paper presented at Schoko Technik 2000, Köln, Germany.
Franke, K., & Kießling, M. (2000). Temperaturverläufe beim Gefrieren und Auftauen von Eiprodukten, gemessen und berechnet. Lebensmittel- und Verpackungstechnik, 45(I), 55-60.
Hahn, A., & Leitzmann, C. . (2000). Alternative Ernährungsformen. Teil 1: Ursprung Antike. Zeitschrift für Ernährungsökologie, 1(3), 176-186.
Hahn, A., & Leitzmann, C. . (2000). Alternative Ernährungsformen. Teil 2: Ursprung Jahrhundertwende. Zeitschrift für Ernährungsökologie, 1(4), 231-235.
Hahn, A., & Wolters, M. (2000). Nahrungsergänzungsmittel- Eine Bestandsaufnahme. I. Einordnung, Marktsituation und Verbraucherverhalten. Zeitschrift für Ernährungsökologie, 1(3), 167-175.