List of Publications

Nutrition Physiology and Human Nutrition

Showing results 381 - 390 out of 712

2010


Schuchardt, J. P., Huss, M., Stauss-Grabo, M., & Hahn, A. (2010). Significance of long-chain polyunsaturated fatty acids (PUFAs) for the development and behaviour of children. European journal of pediatrics, 169(2), 149-164. https://doi.org/10.1007/s00431-009-1035-8
Ströhle, A., & Hahn, A. . (2010). Auf der Suche nach dem evidenzbasierten Gral - Ernährungswissenschaftliche Aussagen im Zeitalter der evidenzbasierten Medizin. Aktuelle Ernährungsmedizin, 35(6), 316-328. https://doi.org/10.1055/s-0030-1265927
Ströhle, A., Zänker, K., & Hahn, A. . (2010). Ernährung in der Onkologie – die Bedeutung von Mikronährstoffen. Deutsche Zeitschrift für Onkologie, 42(4), 157-167. https://doi.org/10.1055/s-0030-1257556
Ströhle, A., & Schneiders, T. (2010). Ernährungsmedizinsiche Aspekte der Arthrosetherapie. In J. Jerosch, & H. Heisel (Eds.), Management der Arthrose. Innovative Therapiekonzepte (pp. 41-57). Deutscher Ärzte-Verlag.
Ströhle, A., Hahn, A., & Sebastian, A. (2010). Estimation of the diet-dependent net acid load in 229 worldwide historically studied hunter-gatherer societies. American Journal of Clinical Nutrition, 91(2), 406-412. https://doi.org/10.3945/ajcn.2009.28637
Ströhle, A., Hahn, A., & Sebastian, A. (2010). Latitude, local ecology, and hunter-gatherer dietary acid load: implications from evolutionary ecology. American Journal of Clinical Nutrition, 92(4), 940-945. https://doi.org/10.3945/ajcn.2010.29815
Ströhle, A., & Döring, F. (2010). Molecularization in Nutritional Science: A view from Philosophy of Science. Molecular Nutrition and Food Research, 54(10), 1385-1404. https://doi.org/10.1002/mnfr.201000078
Ströhle, A., Zänker, K., & Hahn, A. . (2010). Nutrition in oncology: the case of micronutrients (Review). Oncology reports, 24(4), 815-828. https://doi.org/10.3892/or.2010.815
Ströhle, A., Hahn, A., & Sebastian, A. (2010). Reply to S Berkemeyer. The American Journal of Clinical Nutrition, 91(5), 1410. https://doi.org/10.3945/ajcn.2010.29414
Ströhle, A. (2010). Sub specie evolutionis - Eine Studie zur Evolutionären Ernährungswissenschaft. Shaker Verlag.