Biopreservation in Flours and Bread
- verfasst von
- Biljana Kovacevik, Sanja Kostadinović Veličkovska, Tuba Esatbeyoglu, Aleksandar Cvetkovski, Muhammad Qamar, João Miguel Rocha
- Abstract
This chapter gives an updated perspective on biopreservation methods, current applications and perspectives in flours and baking goods. The main focus includes the promotion of food safety and hygiene, food safety contaminants, preventive control, ropiness and mold spoilage as well as chemical contamination of flours and bread and related health, and bioprocesses towards quality, nutritional value, sensory attributes and shelf-life improvement.
- Organisationseinheit(en)
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Institut für Lebensmittelwissenschaft und Humanernährung
Molekulare Lebensmittelchemie und -entwicklung
- Externe Organisation(en)
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Goce Delchev University (UGD)
Bahauddin Zakariya University
Universidade Católica Portuguesa (UCP)
Universidade do Porto
- Typ
- Beitrag in Buch/Sammelwerk
- Seiten
- 130-204
- Anzahl der Seiten
- 75
- Publikationsdatum
- 2024
- Publikationsstatus
- Veröffentlicht
- Peer-reviewed
- Ja
- ASJC Scopus Sachgebiete
- Ingenieurwesen (insg.), Agrar- und Biowissenschaften (insg.), Immunologie und Mikrobiologie (insg.)
- Elektronische Version(en)
-
https://doi.org/10.1201/9781003267997-6 (Zugang:
Geschlossen)